Δημοσιεύθηκε στην Λίγα λόγια για τα μαθηματικά...

ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

logo (3)

Οι ανησυχίες και, συνεπώς, η ανάγκη πληροφόρησης είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και για κάθε ηλικία. Υπάρχει, όμως, ένα ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι μαθητές ώστε να έχουν τις κατάλληλες πληροφορίες για να πάρουν τις αποφάσεις που αφορούν στη σταδιοδρομία τους.

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία “Οδηγός Σταδιοδρομίας” σε συνεργασία με τον κύριο Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό Ερευνητή, με σκοπό να μπορέσετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

 • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
 • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις βάσεις.
 • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
 • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
 • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
 • τις Μετεγγραφές
 • τα Επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο “Οδηγός Σταδιοδρομίας” έχει ξεπεράσει τα 2,5 Gb και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Ο Οδηγός Σταδιοδρομίας έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα και ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Πλεονέκτημά του είναι ότι περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ένας υποψήφιος σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις, τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο και την επιλογή επαγγέλματος.

Πλεονέκτημά του είναι ότι ανανεώνεται σε ημερήσια βάση. Τα νέα αναρτώνται εντός της ημέρας που ανακοινώνονται στην πρώτη σελίδα στην ενότητα Επικαιρότητα.

Πλεονέκτημά του είναι ότι λειτουργεί σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή: pc, laptop, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν φαίνεται η ποσότητα του υλικού που περιέχει, αφού κοιτώντας το βλέπεις απλά μια ιστοσελίδα. Πρέπει, συνεπώς, να καθοδηγήσετε τους μαθητές σας για να το δουν και να το χρησιμοποιήσουν. Αν δεν το χρησιμοποιήσετε και εσείς μην περιμένετε να το χρησιμοποιήσουν και αυτοί.

Έχουμε καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να είναι εύκολη η περιήγηση στην πολύ μεγάλη ποσότητα υλικού που περιέχει.

Σκοπός δεν είναι να διαβάσει ο υποψήφιος όλη την πληροφορία. Αυτό είναι και αδύνατο και άχρηστο. Σκοπός είναι να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει για να λύσει την απορία του.logo_κοντό (1)

Η πλοήγηση γίνεται με τρεις τρόπους:

 1. Το menu που βρίσκεται στην οριζόντια μπάρα στο pc και στην επάνω δεξιά γωνία στο κινητό. Φαίνεται από τις τρεις χαρακτηριστικές οριζόντιες γραμμές.
 2. Ο Χάρτης Πλοήγησης του Οδηγού Σταδιοδρομίας (infographic) περιλαμβάνει όλα τα κουμπιά σε μία σελίδα, για να έχετε συνολική άποψη του περιεχομένου. Πατώντας πάνω σε μία λέξη οδηγήστε άμεσα στην επιλογή. Τα link λειτουργούν σε pc, laptop και tablet.
 3. Οι συντομεύσεις που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα έχουν σκοπό την άμεση μετάβαση στο αντικείμενο που ενδιαφέρει τον καθένα.

Όλες οι ανακοινώσεις, οι προκηρύξεις, οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα και ότι νέο υπάρχει θα το βρείτε στην πρώτη σελίδα. Μετά την παρέλευση μερικών ημερών θα το βρείτε στο θεματικό κατάλογο στις μέσα σελίδες του Οδηγού Σταδιοδρομίας.

 

Μην Αργείται λοιπόν ξεκινήστε το ταξίδι…..

ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Συντάκτης:

Μαθηματικός πτυχιούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημιακού Αθηνών, Ειδίκευση στην Διδακτική των Μαθηματικών Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών, MSM

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s