ORIENTUM ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΣΡΟΜΙΑΣ

Σχεδίασε το Μέλλον σου Μαζί Μας!

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το τεστ απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και σε Φοιτητές που θέλουν να διασφαλίσουν ένα επιτυχημένο Μέλλον!

To Σχολείο Μαθηματικών με χαρά σας ανακοινώνει την επίσημη συνεργασία του με την εταιρία ORIENTUM.

spoudase (1)


Η επιλογή Σπουδών και ο Σωστός επαγγέλματικος προσανατολισμός αποτελεί μια απο τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Για να μπορέσει ένας μαθητής να διαβάσει σωστά και να παλέψει χρειάζεται έναν Στόχο. Το Σχολείο Μαθηματικών δίνει την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές της πόλης ακόμη και σε φοιτητές που έχουν ανάγκη να αναζητήσουν τις κλίσεις, τις δεξιότητες, την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα τους. Στόχος μας μέσα από ένα ολοκληρωμένο ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού είναι η κατάρτιση ενός Σχεδίου Δράσης για το Μέλλον του. Σημαντικό μέρος του ατομικού προγράμματος είναι η χρήση των ψυχομετρικών εργαλειών της ORIENTUM, μια απο τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του Επαγγελματικου Προσανατολισμου.

Να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου;

Τι κατεύθυνση να επιλέξω;

Ποια σχολή να δηλώσω;

Συμβουλεύω σωστά το παιδί μου;

Ποια είναι τα επαγγέλματα του Μέλλοντος;

Ανακάλυψε το επάγγελμα που θα αγαπήσει το παιδί σου!

3093FA68-4A74-42B1-A507-695C752AFF7599354A8A-5DC3-4FF2-8404-F1A1DF4ACF51

Χρησιμοποιόντας τα ψυχομετρικά εργαλεία της Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.

Ο Σωστός Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που αποτελείται απο 3 στάδια:

 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ένας υποψήφιος για να μπορεί να έχει επιλογές πρέπει να είναι ενημερωμένος για το ποιές είναι αυτές. Οφείλει να γνωρίζει την δομή του εκπαιδευτικού συστήματος, τις σχολές που υπάρχουν, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πρόγραμμα σπουδών δηλαδή σε ποια μαθήματα θα δοκιμαστεί για να αποκτήσει πτυχίο, αν απαιτείται η εξέταση ειδικού μαθήματος ή αθλημάτων. Όλα αυτα γίνονται γνωστά στους μαθητές μέσω του πληρέστερου Οδηγού Σταδιοδρομίας του Στράτου Στρατηγάκη. Ο Οδηγός Σταδιοδρομίας περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορέι να χρειάζεται ένας υποψήφιος σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις και ενημερώνεται καθημερινά. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την σωστή καθοδήγηση του κάθε μαθητή ώστε να σχεδιάσει ένα λαμπρό μέλλον. Επιπρόσθετα, αν είσαι μαθητής του Σχολείου Μαθηματικών θα εχεις το δυνατό πλεονέκτημα να έχεις πρόσβαση στην πλατφόρμα 100mentors. Θα έρθεις σε επαφή με Έλληνες καταξιωμένους στο χώρο τους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και θα μοιραστούν μαζί σου πως κατάφεραν να εκτοξεύσουν τα δικά τους όνειρα.

Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για όλους τους μαθητές με 3 δυναμικά Τεστ που ανιχνεύουν τις δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

 1. Τest Profiler: Αναλύει την ανθρώπινη προσωπικότητα μετρώντας 30 χαρακτηρίστηκα.
 2. Test Horizon:

Αποτελείται από 190 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα του μαθητή. Τα αποτελέσματα αυτού του τεστ είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και αποτελούν ένα πρώτο μηχανογραφικό δελτίο.

 1. Test Motivator: Δείχνει τι πραγματικά θέλει το άτομο σε σχέση με τις εργασιακές αξίες και κίνητρα.

3.

Ραντεβού με τον Σύμβουλο

Στόχος μέσα απο αυτή την διαδικασία η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης με τον Μαθητή. Βασικός στόχος ο σύμβουλος να αξιοποιήσει στρατηγικά τις δεξιότητες του υποψηφίου που θα ανακαλύψει μεσα απο αυτά τα τρία τεστ. Η προσωπική ενασχόληση με τον κάθε νέο, με την χρήση των σωστών ψυχομετρικών εργαλείων και την έγκυρη πληροφόρηση και καθοδήγηση μπορεί να εκτοξεύσει την προσπάθεια του υποψηφίου.

Κάποιος πρέπει να είναι εκεί για να τον αφυπνήσει, να του δείξει ότι οι επιλογές μπορούν να είναι πολλαπλάσιες απο αυτές που πιστεύει.

Οι Στόχοι του Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι:
 • να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
 • να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν πιο σοβαρά για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους
 • να πληροφορήσει τους μαθητές για όλες τις δυνατές επαγγελματικές επιλογές
 • να διαχειριστούν το άγχος τους και τον χρόνο τους υιοθετώντας ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα μελέτης
 • να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν
 • να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για σχολές, προγράμματα σπουδών, μεταπτυχιακά
 • να παρουσιάσει στους μαθητές εναλλακτικές επαγγελματικούς διεξόδους
 • να βοηθήσει τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους σε σχέση με τις επιθυμίες και τις δυνατότητες τους και να θέσουν έναν ατομικό πλάνο , το οποίο θα τους βοηθήσει να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για περαιτέρω πληροφορίες κλείστε άμεσα το ραντεβού σας.

Βάλβη 22

τηλ. επικοινωνίας 24410 25005, 6975461232